Home » Linda Karlsson Eldh

Linda Karlsson Eldh

linda_klein

Jag är född i Uppsala och växte upp på landet i Norduppland. Jag har en pol-mag-examen från Uppsala universitet och har även bott och pluggat ett tag i Umeå. 2001 flyttade jag till Tyskland och den vackra staden München. Efter några år som PR-konsult frilansar jag i dag som journalist och översättare. Jag skriver om livet i Tyskland på min blogg DE(MUC).

Skrivit har jag faktiskt gjort sedan jag vid sju års ålder fick min första dagbok i julklapp av mormor. Att bo utomlands är absolut inget hinder för att vidareutveckla sin svenska och sin skrivteknik. Tack vare möjligheten att läsa på distans har jag bl.a. läst kreativt skrivande vid Linköpings universitet samt gått skrivarlinjen på Sörängens folkhögskola.

Jag hamnade här när jag 2009 vann Nafs novelltävling. Nafs är en unik samling likasinnade och duktiga skribenter. För mig är det en fantastisk resurs att få hjälp med mina texter på det här viset.

En kommentar »

  • Ingvar Östen Andersson said:

    Internet är bra men hur träffar man skrivintresserade i verkligheten? Jag har aldrig funnit någon här i Malmö?

    PS. Namn kan vara en källa till inspiration.
    Du skulle vara olämplig i det militära, med det namnet, Eldh alltså. När jag gjorde värnplikten hade jag en kapten som kunde vråla så högt att våra öron blödde! Praktiskt när det regnar bomber. Men nu föll det sig inte bättre än att han under en skjutövning stod på skjutbanans västra sida och en kompis till mig kom släntrande, med händerna i fickorna, längs den östra. Kapten blev förbannad över denna slappa gångart och ropade till sig honom med sin värsta kommandoröst. Min kompis rusade in på skjutbanan och vart, som det står i deckarna, död innan han föll i backen. Han hette nämligen Eldh!

    Eller i kortform: En person omkom i en skjutolycka. Han hette Eldh!

Ge din kommentar!

You must be logged in to post a comment.