Noveller.nu » Om Nafs
Home » Om Nafs

Om Nafs

Nafs är ett nätverk för prosaskrivare med ambitioner. Vi har kommit en bit i vårt skrivande och är kräsna när det gäller skrivarforum på nätet. Många av oss har avverkat en eller flera skrivarkurser. En del arbetar med skrivande i någon form. Nafsarna kan dock ha alla möjliga sorters bakgrund och yrken. En sak har vi gemensamt: Vi vet att uppriktig kritik hjälper oss att utvecklas som skribenter.

Nafs startades 2005, och har ett internt webbforum där vi lägger upp texter och hjälper varandra genom att kommentera och kritisera dem. Fokus ligger främst på noveller, men andra sorters prosa förekommer också. Dessutom för vi diskussioner om språk, tipsar varandra om tävlingar och delar med oss av annat som kan vara bra att ha i skrivandets hantverk. Då och då dyker det upp en novellutmaning på forumet, och det händer att medlemmar går ihop i mindre grupper för att under en tid ge varandra extra stöd i pågående projekt.

Idag har vi många publicerade författare bland medlemmarna. Hur många novelltävlingar som vunnits av nafsare har vi tappat räkningen på för länge sedan. För en sak är säker: Aktiva nafsare utvecklas i sitt skrivande. Dessutom har vi roligt ihop under tiden.

Vill du bli medlem i Nafs måste du vara intresserad av att ge och ta kritik. Kanske arbetar du på en novellsamling eller håller på att skriva en roman, kanske har du hunnit med den första publiceringen men känner behov av diskussioner för att kunna utvecklas vidare. Alla som kommit en bit i sitt skrivande kan söka medlemskap i Nafs.

Ett medlemskap i Nafs kostar 200kr/år.

Intresserad? Skicka ett mail till nafs@noveller.nu så får du instruktioner om hur du ansöker. Du kommer att bli ombedd att skicka in en eller två färdiga noveller för bedömning. Välkommen med din ansökan!

3 kommentarer »

 • Ahrvid Engholm said:

  (Tipsa gärna era medlemmar om detta! –AE)

  Fantastiknovelltävlingen 2010

  För elfte året i rad utlyser skrivargruppen SKRIVA, i samarbete med föreningen Novellmästarna, Fantastiknovelltävlingen. Reglerna är enkla:

  1. Skicka tävlingsbidrag som ren text (s k ASCII; inga bifogade filer, t ex Word-filer) senast 1 sept till fantastiknovell@hotmail.com SAMT ahrvid@hotmail.com . Använd rubrik ”tävlingsbidrag”.
  2. Noveller skall anknyta till science fiction, fantasy eller skräck. Man får skicka flera bidrag. Rekommenderad maxlängd 50 000 tecken (inkl blanksteg och skiljetecken). Språk svenska.
  3. Vinnarna utses av en jury. Noveller som placerar sig på någon prisplats postas även på SKRIVA:s E-postlista.
  4. Förstapris 500 kr. Andrapris 300 kr. Tredjepris 200 kr. Därutöver kan juryn dela ut hedersomnämnanden.

  SKRIVA är troligen den äldsta aktiva E-postlistan för novellförfattare, startad 1997. (För att ansluta, maila skriva-request@freelists.org, med subject/ämnesrad: subscribe.) På SKRIVA diskuteras skrivande, fantastik, litteratur och kultur, man kan posta och kommentera noveller, eller tjattra med skrivintresserade. Novellmästarna är en ideell förening med syfte att främja novellkonsten.

 • Ahrvid Engholm said:

  (Samma tävling som 2010…men nu ett år senare!)

  FANTASTIKNOVELLTÄVLINGEN INBJUDER DIN KREATIVA FANTASI!

  För tolfte året i rad utlyser skrivargruppen SKRIVA, med stöd från föreningen Novellmästarna, Fantastiknovelltävlingen. Tävlingen är till för science fiction, fantasy eller skräck. Reglerna som man skall hålla sig till är så enkla, att man kan koncentrera sig på att få till den där Riktigt Bra Novellen:

  1. Skicka tävlingsbidrag som ren text (s k ASCII; inga bifogade filer, t ex Word-filer) senast 2 sept till fantastiknovell@hotmail.com SAMT ahrvid@hotmail.com . Använd rubrik ”tävlingsbidrag”.
  2. Noveller skall anknyta till science fiction, fantasy eller skräck. Man får skicka flera bidrag. Rekommenderad maxlängd 50 000 tecken (inkl blanksteg och skiljetecken). Språk svenska.
  3. Vinnarna utses av en jury. Noveller som placerar sig på någon prisplats postas även på SKRIVA:s E-postlista.
  4. Förstapris 999 kr. Andrapris 499 kr. Tredjepris 299 kr. Därutöver kan juryn dela ut hedersomnämnanden.

  Vinnarna erhåller också ett ex av den unika, nätsammanställda antologin Vildsint Skymningslandet.
  SKRIVA är den äldsta aktiva E-postlistan för novellförfattare, startad 1997. (För att ansluta, maila skriva-request@freelists.org, med subject/ämnesrad: subscribe.) SKRIVA diskuterar skrivande, fantastik, litteratur och kultur, man kan posta och kommentera noveller, eller tjattra med skrivintresserade. Mer info på http://www.skriva.bravewriting.com. Novellmästarna är en ideell förening med syfte att främja novellkonsten.
  (En del må ha sett ovanstående tidigare. Se det som en påminnelse, i så fall. Vässa pennan nu!)

 • Ahrvid Engholm said:

  /Tipsar i år ånyo om…/

  FANTASTIKNOVELLTÄVLINGEN 2012

  Samtidigt som Sveriges äldsta E-postlista för skrivande firar 15 år, utlyses senaste upplagan av Fantastiknovelltävlingen som anordnats varje år sedan år 2000. Tävlingen stödjs av föreningen Novellmästarna (aktuell med en ny antologi) och är till för science fiction, fantasy eller skräck. Reglerna:

  1. Skicka tävlingsbidrag som ren text (s k ASCII; inga bifogade filer, t ex Word-filer) senast 31 augusti till fantastiknovell@hotmail.com SAMT ahrvid@hotmail.com . Använd rubrik ”tävlingsbidrag”.

  2. Noveller skall anknyta till science fiction, fantasy eller skräck. Man får skicka flera bidrag. Rekommenderad maxlängd 50 000 tecken (inkl blanksteg och skiljetecken). Språk svenska.

  3. Vinnarna utses av en jury. Noveller som placerar sig på någon prisplats postas även på SKRIVA:s E-postlista.

  4. Förstapris 999 kr. Andrapris 499 kr. Tredjepris 299 kr.

  Därutöver kan juryn (som består av yrkesmässigt skrivanknutna)v dela ut hedersomnämnanden. Dessa samt de tre vinnarna får i år även ett ex av Novellmästarnas E-antologi Skottdagen och andra ruskigheter, http://www.elib.se/ebook_detail.asp?id_type=ISBN&id=9186081454 som extrapris. (Den finns även till E-lån på ditt lokala bibliotek!)
  SKRIVA startades 1997. För att gå med, maila skriva-request@freelists.org, med subject/ämnesrad: subscribe. (Medlemskap i SKRIVA krävs inte för att delta i novelltävlingen.) SKRIVA har infosida på http://www.skriva.bravewriting.com (och finns på Twitter som @SKRIVA1997). Listan diskuterar skrivande, fantastik, litteratur och kultur, man kan posta och kommentera noveller, eller chatta med andra skrivintresserade. Novellmästarna är en ideell förening med syfte att främja novellkonsten.
  En del har sett denna info tidigare, så se detta som en liten påminnelse. Du har 1,5 månad kvar till deadline!

Ge din kommentar!

You must be logged in to post a comment.